1. Bezorgbeleid

SIDD is opgericht om een duurzame bijdrage te leveren aan de maatschappij. Dit zie je terug in de manier waarop SIDD opereert. SIDD maakt daarbij gebruik van koeriersdiensten die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

Door producten via SIDD te bestellen draag je al bij aan een betere wereld. Om je bijdrage nog meer kracht bij te zetten zou je bewuster kunnen bestellen en bestellingen zoveel mogelijk op een moment kunnen laten bezorgen. Alvast bedankt voor jouw bijdrage. Samen kunnen wij meer duurzame impact genereren.

Producten van SIDD zelf worden bij een bestelling vanaf EUR 100 gratis binnen Nederland bezorgd. Voor de producten die via SIDD door een van onze partners worden aangeboden gelden de bezorgtijden en kosten die bij de aankoop van het product staan aangegeven. SIDD heeft partners in verschillende Europese landen en de Verenigde Staten, dus de bezorgtijden en kosten kunnen om die redenen verschillen.

We proberen je bestelling altijd in één pakket te bezorgen. Een bestelling boven de EUR 100 bezorgen wij binnen Nederland het gratis.  Bestel je artikelen met verschillende levertijden of van verschillende partners, dan wordt je bestelling gesplitst in twee of meer bezorgingen. Dit heeft invloed op de berekening van de bezorgkosten.

Levertijd

SIDD hanteert een levertijd van maximaal vijf werkdagen voor haar eigen producten. Voor de producten van andere partners staan de levertijden bij de producten vermeld. Indien om wat voor reden dan ook wij of de leverancier niet binnen het gemelde tijdsbestek kunnen leveren dan laten wij dit weten. In de kassa kun je alleen maar kiezen uit de beschikbare bezorgdagen en tijdvakken. Zodra het product bij de koerier is afgeleverd, krijg je een trackingcode toegestuurd.

Bezorgservice

SIDD maakt gebruik van de service van Sendcloud. Voor de producten van andere partners staan de partners bij de producten vermeld. 

Niet bezorgde bestelling

Wij proberen ons uiterste best te doen, samen met onze bezorgdienst om de producten op tijd te leveren. Het kan soms voorkomen dat de planning van de bezorger is uitgelopen en je jouw bestelling later ontvangt. Als wij op de hoogte zijn van de vertraging, zullen wij dit zo snel mogelijk laten weten via een e-mail. Treft onze bezorger jou niet thuis aan, dan bezorgen we het pakket bij een van jouw buren.

Incomplete bestelling bezorgd

Het kan voorkomen dat je producten bij SIDD of een van onze partners hebt besteld en deze dan op verschillende momenten worden bezorgd.. Als een van de artikelen rechtstreeks door een van onze partners wordt bezorgd, kunnen de bezorgtijden ook van elkaar afwijken. Foutjes of storingen kunnen voorkomen. In dat geval doen we onze best om jou dit zo snel mogelijk te laten weten via e-mail. Wanneer gaat mijn bedenktijd in? Je hebt 14 dagen bedenktijd om de artikelen te retourneren. Jouw bedenktijd gaat in op het moment dat je de bestelling hebt ontvangen.

Klachten over de bezorging

Wij doen altijd ons uiterste best om de bezorging zo vlot mogelijk te laten lopen, maar het kan voorkomen dat de bezorging niet naar behoren was? Wij bieden je hiervoor al bij voorbaat onze excuses aan! Je kunt altijd contact met ons opnemen indien je meer toelichting wilt of je verhaal kwijt wilt. Je kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen. Onze klantenservice zit dagelijks voor je klaar van 9.00 tot 18:00 uur. Het snelste en makkelijkste kun je contact met ons opnemen via info@siddlifestyle.com.

6. Retourbeleid

Ruilen en retourneren

Binnen 14 dagen na ontvangst van de producten mag je producten retourneren. Dit geldt voor de nieuwe collectie als producten uit de sale. De producten moeten schoon, onbeschadigd, ongewassen en met de originele labels en prijstags en indien mogelijk in de originele verpakking geretourneerd worden. Beschadigde en/of gebruikte artikelen worden niet geaccepteerd en als gevolg daarvan niet gecrediteerd.

Het ruil-en retourbeleid van onze partners staat bij de producten beschreven.

Omruilen voor een andere maat

Indien je een artikel voor een andere maat wilt omruilen, dan kan dat natuurlijk. Wij doen ons best om duidelijke informatie te geven omtrent de pasvorm en maten, maar kunnen niet voorkomen dat je toch een andere maat nodig hebt.

Laat het ons binnen 14 dagen na ontvangst weten via info@siddlifestyle.com

. Graag willen wij de volgende informatie ontvangen:

Ordernummer, naam en welke maat je wilt bestellen. Je ontvangt van ons een retourlabel, waarmee je het product gratis in Nederland kunt retourneren. Voor de producten van onze partners vind je deze informatie bij het bestelde product.

Retourprocedure

Wij hopen dat je tevreden bent met je bestellen. Mocht je onverhoopt toch het artikel willen retourneren dan kan dat via je jouw account.

Retourneren: 

Stuur een e-mail naar info@siddlifestyle.com waarin je het volgende vermeldt:

– Het ordernummer;
– Je naam
– Het artikel en graag ook de reden van retour. De reden van retour is niet verplicht maar wij ontvangen gaan feedback op onze services en/of producten. 

  1. Zodra wij de retour binnen zien komen in ons systeem ontvang je van ons een retourlabel. Dit is altijd binnen 24 uur. De retourkosten voor de artikelen die direct bij SIDD besteld worden, rekenen wij een retourfee van 50% van de retourkosten.

Voor de partners gelden de voorwaarden die bij de artikelen genoemd zijn. 

Heb je de artikelen in een doosje ontvangen? Hergebruik dan deze. Plak het nieuwe retourlabel over de oude. Dankjewel! 

TERUGBETALING VAN RETOUR 

Zodra wij de retour goedgekeurd hebben en de retourartikelen van je hebben ontvangen, krijg je een e-mail met bevestiging in je mailbox. Binnen 7 werkdagen ontvang je het aankoopbedrag van je retour terug op je rekening. Terugbetaling vindt automatisch plaats op het rekeningnummer waarmee de originele betaling is gedaan. Uiteraard proberen wij zo snel mogelijk de retournering af te ronden. 

LET NOG WEL EVEN OP:

  • Retourkosten zijn gedeeltelijk voor eigen rekening in NL 
  • Retourkosten buiten NL zijn afhankelijk van het retourbeleid van onze partners
  • De verzendkosten voor eventuele vervangende artikelen nemen wij wel altijd voor rekening
  • Het risico van de retourverzending ligt bij de klant 

Ga je mee op reis